Werkkleding tuin

Tips voor in de tuin

Klussen in de tuin en buiten zijn wanneer het lekker weer is vind bijna iedereen een fijn gevoel. Maar hoe pak je tuinieren nou het slimste aan? Zoals je aan de titel kunt zien wordt deze vraag besproken en gedekt in dit artikel. Door middel van een paar tips die hieronder te vinden zijn.

Schaf werkkleding aan

Het klinkt logisch en voor de hand liggend maar niet iedereen trekt oude of werkkleding aan voor tijdens het tuinieren. Je kunt oude kleren gebruiken en aan doen maar het is toch fijner om minstens 1 kleding set te hebben die hiervoor bestemd is en die je alleen hiervoor gebruikt. Werkkleding hoeft niet saai te zijn je kun tegenwoordig ook werkkleding bedrukken en personaliseren. Die geeft je misschien nog meer zin om aan de slag te gaan.

De oprit

Veel mensen hebben een oprit die bedekt is met grind. Dit is niet altijd goed gebeurd, dus zakt het grind in het zand zodra er overheen wordt gereden of gelopen. Het grind ligt dan niet vast, vaak is dan ook het geval dat er onkruid doorheen groeit. Dit staat niet mooi. Hier kun je echter makkelijk iets aan doen. Er zijn namelijk grindmatten beschikbaar met worteldekens. Een grindmat is een plastic mat met een uitgesneden ruitpatroon. Deze leg je op de oprit (zonder dat er grind ligt) vervolgens doe je het grind er overheen en verspreid je het grind valt in de matten en ligt vast en stevig. Een wortel doek kun je erbij kopen. Dit leg je onder de grindmat en heb je geen last van onkruid dat door je grind groeit.

Voor een nog beter resultaat leg je eerst beton aan op de oprit vervolgens leg de grindmatten eroverheen en dan het grind. Op deze manier ligt het netter en steviger dn op zand.