Tuinhuisje bouwen?

Zelf een tuinhuisje bouwen? Dit heb je nodig!

 

Het kan het overwegen waard zijn om je tuin af en toe van enige vernieuwing te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het herindelen van de borders in de tuin, het plaatsen van nieuwe struiken en bomen, enzovoorts. Ook kun je de bouw van een tuinhuisje voor in de tuin overwegen! Een tuinhuisje biedt je een plek om je af en toe even terug te kunnen trekken. Daarbij is een tuinhuisje niet alleen fijn voor de zomermaanden, maar bijvoorbeeld ook voor de lente en herfst. Vaak is een tuinhuisje warm genoeg om bij een paar graden boven nul in te kunnen zitten. Daarbij zou je een verwarmer in het tuinhuisje kunnen zetten.

 

Een bouwtekening voor je eigen tuinhuis

Voordat je aan de bouw van een tuinhuisje begint is het belangrijk om de juiste onderdelen aan te schaffen. Zorg ervoor dat je vooraf een bouwtekening voor het tuinhuisje gedownload hebt. Er zijn verschillende websites waarop je complete bouwtekeningen vindt, om direct aan de slag te kunnen gaan. Vaak staat op deze bouwtekeningen vermeld welke onderdelen je nodig hebt voor de bouw van het huisje.

 

Naast een bouwtekening en verschillende materialen is ook kwalitatief goed gereedschap essentieel. Zorg bijvoorbeeld voor een goede zaag, om planken snel en in rechte lijnen te kunnen zagen. Zo zal het eindresultaat het mooist worden!

 

Kies voor gedroogd hout voor je tuinhuisje

Een van de materialen die je nodig hebt voor de bouw van een tuinhuisje is hout. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om geschikt hout te vinden. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat het hout gaat werken, wat betekent dat de planken krom kunnen trekken. Daarbij wil je dat het hout bestand is tegen de verschillende weersinvloeden. Kies om deze reden altijd voor gedroogd hout. Wil je hout zelf drogen? Alles over hout drogen lees je op de websites van gespecialiseerde partijen.