Tuin gezelliger maken

Een tuin gezelliger maken

Een tuin moet er zijn om heerlijk in te kunnen relaxen en jezelf dan ook nog eens thuis voelen. Je kan dit doen door decoratie te kopen, maar hoe zorg je ervoor dat deze decoratie ook daadwerkelijk bijdraagt aan de gezelligheid in de tuin? Wij hopen je op dit gebied voldoende te informeren, zodat je straks heerlijk kunt genieten.

 

Decoratie op de tafel

Heb je een tafel in de tuin staan waar je weleens een hapje eet? Dan zou je natuurlijk kunnen zorgen voor sfeer op de tafel. Dit kan door het neerzetten van kleinere bloempotten of windlichten. Vooral dit laatste is de afgelopen jaren zeer in trek. Het heeft een eigentijds karakter en draagt bij aan een rustige uitstraling.

 

Gebruik van beplanting

Eรฉn van de meest gebruikte materialen om een tuin aan te kleden zijn planten en bloemen. Zorg ervoor dat deze een goede ondergrond hebben. Zo kan je kiezen voor tuinvazen van beton. Dit zijn over het algemeen wat grotere bakken en hier kan je met diverse kleuren een leuke uitstraling aan geven. Je moet er wel rekening mee houden dat na verloop van tijd de beplanting vervangen moet worden en dat het ook tussentijds de nodige aandacht verdient om zijn kwaliteit te behouden.

 

Wanneer je bloemen en/of planten gaat kopen is het goed om te kiezen voor soorten die het Nederlandse klimaat kunnen overleven. In veel gevallen kunnen bloemen grote hoeveelheden water, wat in Nederland geregeld valt, niet aan. Houd hier rekening mee bij de aankoop.

 

Hier al aan gedacht?

Heb je het bij vrienden als eens gezien? Een boeddhabeeld. Deze beelden stralen over het algemeen rust uit en staan ook nog eens spectaculair in de tuin. Wanneer je zoโ€™n beeld wil kopen is het goed om ook alles er omheen in hetzelfde teken te zetten, zodat het op een juiste manier op zal vallen.