Kantoortuin

Ideeën voor de kantoortuin

Voor veel ondernemingen is het belangrijk om een goed visitekaartje af te geven bij klanten. Daarom wordt er veel aandacht gestoken in het ontwikkelen en inrichten van een kantoorpand. Echter blijft het niet alleen bij het kantoorpand, want ook de buitenkant verdient de nodige aandacht. Zo moet de bedrijfsnaam zichtbaar zijn en is het goed m orde te creëren.

Niet als geheel

Om efficiënt te kunnen werken in de tuin of om even te ontspannen is het goed om deze ruimtes van elkaar los te trekken. Zorg dus niet dat het één geheel is, maar scheid verschillende delen van elkaar. Zo kunnen personen die werken in de tuin rustig op de daarvoor bestemde plekken zitten terwijl anderen even verderop een praatje maken. Daarnaast is het goed om een ruimte of een plek te creëren waar vergaderingen of belangrijke gesprekken gehouden kunnen worden.

Straal het uit

Om kenbaar te maken dat je bedrijf op het desbetreffende terrein is gevestigd is het goed om een vlaggenmast van Limeta neer te zetten en hier een gepersonaliseerde vlag aan te hangen. Zo weet je zeker dat voorbijgangers zien dat het gaat om jouw bedrijf en wellicht loopt er wel eens een potentiële klant langs die voorheen niet wist dat je bedrijf op die plek gevestigd zat.

Richt het met z’n alle in

Wanneer je van plan bent om een kantoortuin opnieuw in te richten is het verstandig om iedereen zijn bijdrage te laten leveren. Zorg bijvoorbeeld iedere afdeling een bijdrage levert aan de tuin of dat zij een gedeelte van de tuin zelf mogen inrichten. Zo ben je er zeker van dat de tuin naar wens van iedere werknemer is en dat er geen discussies over de inrichting ontstaan.