Heras

3 manieren om veiligheid in huis en tuin te garanderen

Iedereen wil in een veilig huis wonen. Maar hoe maakt u uw huis en tuin extra veilig? Dat leest u op deze pagina. Zo beschrijven we in dit artikel drie manieren om veiligheid in uw huis en in uw tuin te garanderen.

 

Brandmelders

U gaat er niet vanuit dat er brand ontstaat in uw huis, maar toch moet u hier altijd rekening mee houden. Er kan een brand ontstaan door kortsluiting, maar ook door slechte apparatuur in de keuken, het niet uitzetten van het strijkijzer en ga zo maar door. Wilt u direct gewaarschuwd worden bij een brand, zodat u uw huis snel kunt verlaten? Dan heeft u goede brandmelders nodig. Hang deze in meerdere kamers in huis op, zodat de brand overal opgemerkt wordt en u bovendien overal in huis gewaarschuwd wordt voor dit gevaar.

 

Goede sloten

Wilt u voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een inbraak? Zorg dan voor goede sloten op alle deuren van uw woning. En wordt uw tuin afgesloten met een poort of hek? Zet hier dan ook een goed slot op. Doet u dit niet, dan kunnen inbrekers in uw tuin komen. Vanuit uw tuin kunnen zij wellicht weer in huis komen en dit wilt u uiteraard voorkomen.

 

Tip: controleer uw sloten altijd voor u weg gaat. Controleer bovendien of u geen ramen open heeft laten staan, want door een openstaand raam kan een inbreker ook in uw huis komen.

 

Stevig hekwerk

Tot slot kunt u voorkomen dat ongewenste bezoekers op uw terrein komen door hoogwaardig hekwerk te plaatsen. Hoe hoger de hekken op uw terrein, des te kleiner de kans dat inbrekers in uw tuin en uiteindelijk in uw huis komen. Met goed hekwerk op uw terrein voelt u zich een stuk veiliger en dit heeft een positief effect op uw woongenot.