Handige tips als je tuinhuis- of schuurslot kapot is

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuisje in hun tuin! Ook een losstaande grage is nog altijd bijzonder populair. Het hout van een tuinhuis of garage sluit vaak goed aan bij de natuurlijke uitstraling die een tuin heeft. Om te voorkomen dat de voorwerpen in je tuinhuis of schuur gestolen worden, is het belangrijk om deze van de nodige beveiliging te voorzien. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een stevig slot op de deur van je schuur of tuinhuisje. Ook het gebruik van bijvoorbeeld een camera aan de gevel van je schuur of tuinhuis kan verstandig zijn. Wat moet je echter doen, wanneer het slot beschadigd raakt? Wij vertellen je er meer over!

Zelf een slot repareren is vaak lastig

Wanneer het slot van je tuinhuis of schuurtje kapot is gegaan, blijkt het vaak lastig te zijn om deze zelf te herstellen. De kans is groot dat de cilinder van het slot verder beschadigd wordt, met alle gevolgen van dien. Mocht je het slot willen laten repareren, dan kun je dit aan een slotenmaker overlaten. Er zijn echter ook situaties, waarbij het verstandiger is om voor een nieuw slot te kiezen. Ook voor het plaatsen van een nieuw slot kun je de hulp van een slotenmaker inschakelen. Een simpel insteekslot of bijvoorbeeld een oplegslot zou je eventueel ook zelf kunnen monteren. Op internet vind je handige stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het installeren van een slot werkt.

Advies van een slotenmaker over nieuwe sloten

Een defect aan je bestaande slot op de deur van een tuinhuis of schuur kan een reden zijn om voor een nieuw slot te kiezen. Zo verbeter je de beveiliging van deze ruimtes, wat de kans op een inbraak verkleint. Een slotenmaker kan je voor het plaatsen van een nieuw slot adviseren over de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Kijk hier om meer te lezen over de hulp die slotenmakers bieden bij het beveiligen van woningen, schuurtjes en tuinhuizen.