Grote tuin

Wat moet ik aan met mijn grote tuin?!

 

Een grote tuin biedt tal van verschillende voordelen! Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een groot aantal bomen en struiken te planten, de mogelijkheid om een tuinhuisje in de tuin te gebruiken, enzovoorts. Het inrichten van een grote tuin blijkt vaak echter geen eenvoudige klus te zijn voor particuliere woningbezitters. Om je een beeld te geven van de mogelijkheden die je in het geval van een grote tuin hebt, geven we je in dit artikel een aantal handige tips. Zo maak je van je grote tuin een plek om heerlijk te kunnen ontspannen!

 

De ruimte in je tuin benutten

Bij een grote tuin is het belangrijk om de beschikbare ruimte zo efficiΓ«nt mogelijk te benutten. Je wilt immers voldoende speelruimte voor je kinderen en huisdieren hebben, maar je wilt tegelijkertijd voorkomen dat de tuin te open wordt. De tuin moet immers iets knus hebben! Bepaal vooraf uit welke elementen je tuin moet bestaan. Denk aan een groot gazon, een vlonder aan het water, een veranda bij het terras, een moestuin, een rozenperkje, enzovoorts. Op basis van deze elementen kun je vervolgens je tuin indelen.

 

Tip: zoek op internet naar meer informatie over de bloeitijd en –periode van verschillende struiken en planten. Dit maakt het makkelijker om ze met elkaar te combineren in je tuin!

 

Extraatjes voor in een grote tuin

Naast het gazon, de planten en de struiken, kun je voor verschillende extraatjes in een grote tuin kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een mooi tuinhuisje in je tuin. Een tuinhuisje biedt de mogelijkheid om je zowel in de zomer, als in de winter even heerlijk terug te trekken. Een alternatief voor een tuinhuisje is een zwembad of een jacuzzi! Kijk eens op www.fonteynspas.com om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die tegenwoordig aangeboden worden.