Groene vingers

Dit is de ideale tuin voor mensen met groene vingers

 

Vind je het heerlijk om zomers in je tuin bezig te zijn? Af en toe de heg knippen, het onkruid tussen je plantjes verwijderen, de moestuin verzorgen, enzovoorts. In dat geval is het belangrijk om hier bij het inrichten van je tuin rekening mee te houden. Er zijn verschillende manieren om van je tuin een ideale plek te maken voor mensen met groene vingers. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van planten en struiken, met een gazon en een mooie moestuin! Houd er rekening mee dat je voldoende tijd moet hebben voor het onderhouden van je tuin.

 

Een moestuin voor in de zomer en winter

De moestuin vormt voor mensen met groene vingers de plek om zich heerlijk uit te leven. Slaplantjes controleren op de aanwezigheid van slakken en rupsen, aardbeiplantjes verpoten als ze te dicht op elkaar komen te staan, enzovoorts. In veel gevallen hebben mensen een moestuin om in de zomer verse groenten kunnen eten. Wist je dat er ook verschillende mogelijkheden zijn om ook in de wintermaanden van je moestuin te kunnen genieten? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tuinkassen voor in de tuin of op je terras! Met tuinkassen kun je plantjes ook in het na- en voorjaar laten groeien.

 

Combineer planten met struiken

Naast een moestuin mag ook een combinatie van verschillende planten en struiken niet in je tuin ontbreken. De planten zorgen voor meer kleur in de tuin, mits je de juiste planten met elkaar combineert. Op internet vind je meer informatie over de groei- en bloeitijd van verschillende planten en struiken. Probeer deze planten en struiken zo te combineren, dat er het grootste deel van het jaar iets in de tuin in bloei staat. Zo kun je het hele jaar door van je tuin genieten!