geef je balkon kleur

Geef het balkon van je studentenwoning kleur

Als student is het in veel gevallen lastig om een woning te vinden met een achter- of voortuin en in de meest gevallen zal het een appartement worden met een balkon. Om het wat levendig te maken is het goed om het balkon te voorzien van de nodige kleur en daarvan zullen wij je op de hoogte brengen. Een gehuurd appartement in Amsterdam heeft over het algemeen een wat kleinere ruimte ter beschikking en dit zullen wij dan ook meenemen.

In de hoogte werken

Over het algemeen heeft een balkon weinig diepte en is het qua oppervlakte gewoon niet heel groot. Daarom is het goed om in de hoogte te wreken wanneer je een balkon gaat aanpakken. Zorg ervoor dat je wat langere beplanting neerzet of dat je kiest om bloempotten op elkaar te stapelen in een bepaalde vorm. Zo kan er voldoende groen op een klein balkon komen zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt.

Opklapbaar

Wil je graag een bankje met een tafel of enkele stoelen op het balkon neerzetten? Dan is het zeker geen gek idee om meubels te kopen die inklapbaar zijn. Wanneer je er geen gebruik van maakt kan je ze inklappen en heb je nog voldoende ruimte om even op het balkon te hangen. Zorg er wel voor dat deze tegen een stootje kunnen en dat ze weersbestendig zijn. In Nederland kan het zo nu en dan weleens spoken.

Groen op het balkon

Het is natuurlijk leuk om beplanting op het balkon naar te zetten, maar het is niet zo eenvoudig als in de tuin. Je moet rekening houden met het zonlicht dat op een dag op het balkon komt, anders zullen ze al snel gaan hangen. Daarnaast zal veel wind de beplating ook geen goed doen en houd hier ook rekening mee.