De Vijver

Uitgekeken op de vijver?

Het kan zomaar zijn dat je na een aantal jaren in jouw huidige woning geen zin meer hebt om tegen de huidige vijver aan te kijken. Het verwijderen van een vijver is echter een klus die niet voor veel mensen is weggelegd en over het algemeen is het goed om hulp in te schakelen. Maar wat komt er precies bij deze klus kijken, wat is er nodig om de klus uit te voeren en hoe zorg je ervoor dat je de juiste partij inschakelt?

 

Water afvoeren

Eรฉn van de lastigste zaken van het verwijderen van een vijver is het water in de vijver. Een dompelpomp kopen kan hierin de oplossing bieden. Met dit type waterpomp is het de bedoeling om de pomp in het water te hangen en middels de druk op te bouwen het water richting de sloot of een andere bestemming te pompen. Naast het kopen zou je natuurlijk eerst kunnen inventariseren of het mogelijk is om deze te lenen bij een bekende.

 

Nieuwe bestemming

Nadat de vijver eenmaal leeg is zou je kunnen kijken naar de mogelijke bestemming van het gat dat er al ligt. Je zou kunnen kiezen om het gat te gebruiken voor een trampoline voor de kinderen, maar het is wellicht een optie om het gewoon dicht te gooien met zand en dit opnieuw te betrekken bij de tuin.

 

Hulp inschakelen

Wanneer je op voorhand al weet dat de klus een lastige is zou je natuurlijk lokale dienstverleners kunnen vergelijken. Je moet het vergelijken niet alleen doen aan de hand van prijzen, maar ook aan de hand eerdere klanten. Op het internet zullen er hoogstwaarschijnlijk tal van recensies staan en wellicht kan je in contact komen met een eerdere klant. Zij kunnen jou precies vertellen hoe zij de dienstverlening hebben ervaren en wat de aandachtspunten zijn.