Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ (zuileik)

Deze Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ is een prachtige zuilvormige eik. Hij kan wel zo’n 10 mtr. hoog worden. Deze boom is geënt. Boomkwekerij E. de Jong uit Dongen ent vele eiken gedurende het jaar. Enten is het vermeerden van bomen. Dit gebeurd door een stukje van een tak, wat wij griffel noemen, op een onderstam te zetten. Dit wordt op een zodanige wijze gedaan dat ze met elkaar kunnen vergroeien. Op deze manier kun je zuilvormige eiken maken. Veelal zijn deze zuileiken van onder af aan vertakt. Tegenwoordig zie je ze ook als hoogstam. Dit wil zeggen een kale stam van 2 meter met daarop de kroon. Door de smalle vorm van deze eik is hij zeer geschikt voor in tuinen maar ook in smalle straten. Al met al een prachtige smalle sierboom.

Bladeren en stam

De bladeren van de Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ zijn mat groen en in de winter worden ze bruin. Ze blijven lang aan de boom hangen maar zullen uiteindelijk er af vallen. De stam is in eerste instantie helemaal glad, glanzend en grauwgroen. Echter op oudere leeftijd krijgt deze stam diepe groeven en wordt hij grijsgroen. Een prachtige boom met karakter zeker op oudere leeftijd. Deze Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ krijgt op latere leeftijd eikels als vrucht. Hij is zeer geschikt voor de winters in Nederland. Zoek je een mooie zuileik die een prachtige verkleuring heeft in de herfst kijk dan naar de Quercus palustris ‘Green Pillar’

Snoeien

Jaarlijks worden alle bomen op onze kwekerij gesnoeid. Bij de Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ is dit zeer belangrijk, zeker in de begin jaren. Het is, omdat hij van onder af aan vertakt is, zeer belangrijk dat hij ook helemaal mooi vol is van onder af aan. Door deze boom jaarlijks te snoeien krijg je een prachtige, mooie en volle zuil. Echter eenmaal in de tuin vergt hij niet veel onderhoud. Door hem in maart te snoeien en het enige wat je dan hoeft te doen is hem in model te snoeien, creëer je een mooie en gezonde Quercus robur ‘Fastigiata Koster’.

Stamomtrek

6-8cm, 8-10cm, 10-12cm, 12-14cm, 14-16cm, 16-18cm, 18-20cm, 20-25cm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Quercus robur ‘Fastigiata Koster’”

Related Products