Herfst is de tijd om te verplanten

Herfst is de tijd om  te verplanten

Herfst is de tijd om  te verplanten,de dagen duren korter en de zon komt later op en gaat eerder onder. Dit betekent dat voor veel mensen de tijd is aangebroken om het eens rustiger aan te doen. Dit geldt ook voor bomen, de natuur is zo ingesteld dat bomen in een soort van ruststand gaan wanneer het kouder wordt. Een winterslaap.

Dit is de tijd om bomen te verplanten. ondanks dat het in maart pas Nationale boomplantdag is, is het eigenlijk nu het juiste moment om te gaan planten. Ironisch genoeg is maart juist een mindere tijd om dit te doen.

Nu de winter eraan komt is het tijd om bomen te kopen of deze te verplanten.

Het bos

Je ziet het al als je in het bos loopt. De rust is terug in de natuur, de uitbundige bloei is voorbij en de bomen en struiken bereiden zich voor op de winter en stoppen met de vochtcirculatie en daardoor ook met groeien. Ze zijn dus in staat om heel efficiënt en slim om te gaan met de omgeving en met het klimaat. Hierdoor is hun overlevingskans groter  en worden ze vaak honderden jaren oud. je zou kunnen zeggen dat we van ze kunnen leren. En dat terwijl ze zeer statisch zijn en niet kunnen weglopen als het even anders gaat.

Doordat de circulatie stopt is dit het moment dat er gerooid en verplant kan worden, zonder dat er schade aan de boom of struik veroorzaakt wordt. Het is eigenlijk nu pas echt de tijd om in de tuin te werken.

We hebben een ruim assortiment uit bomen die uit volle grond gerooid kunnen worden. Hieronder zie je het resultaat van een aantal klanten die nu hebben geplant. Een prachtige groene lage lei die voor sfeer zorgt in donkere dagen.

Herfst bomen planten  Beplanting in de herfst