Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Alnus glutinosa ‘Laciniata’ (Japanse kaukasische els)

De Alnus glutinosa ‘Laciniata’ heeft zeer diep ingesneden bladeren. In de herfst blijven ze vrij lang aan de boom hangen echter in de winter laat de alnus zijn bladeren vallen. De bladeren zijn totaal anders dan de bladeren van de zwarte els. Deze boom kan vrij groot worden. Elzen staan bekend als snelgroeiende bomen. Ook deze Alnus glutinosa ‘Laciniata’ is een snelgroeier.  Hij is helaas niet geschikt voor in de kleinere tuinen, echter in een brede groenstrook, in een park of in een grote tuin kan deze boom geweldig tot zijn recht komen. Je ziet deze boom ook steeds meer als meerstammige, wat ook een prachtig natuurlijk monumentaal effect geeft. Zeker als je een meerstammige boom een mooie opvallende plaats in je tuin geeft. Licht je hem dan nog eens uit met de juiste verlichting dan heb je een schitterend geheel.

Het blad van de Alnus

Het jonge blad voelt vaak wat kleverig aan (glutinosa=kleverig). De vrouwelijke bloemen zijn echt onopvallend maar de  mannelijke bloemen  daar in tegen hebben een vorm van ± 7 cm lange bruingele katjes. De elzenproppen verschijnen vanaf september en blijven lang aan de boom. Naast het sierlijke blad heeft deze boom ook een mooie groeiwijze met iets afhangende twijgen. Deze Alnus glutinosa ‘Laciniata’ wortelt stevig met een zeer goed vertakkende hoofdwortel. Hij  verdraagt heel goed verharding en heeft absoluut geen problemen met grove snoei.

Enten

De Alnus glutinosa ‘Laciniata’ is een boom die vermeerderd is. Dit wil zeggen hij is geënt. Op de onderstam, de gewone zwarte els, wordt een stukje van een takje, ook wel ent of griffel genoemd, gezet en dit op een zodanige wijze dat ze met elkaar kunnen vergroeien. Op deze manier krijg je de cultivar ‘Laciniata’. Boomkwekerij E. de Jong ent op deze manier vele soorten bomen gedurende een jaar.

Tip: gaat je voorkeur uit naar een sierboom voor in een kleinere tuin klik dan op sierbomen.

Stamomtrek

14-16cm, 16-18cm, 18-20cm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Alnus glutinosa ‘Laciniata’”

Related Products