De tijd wanneer je siergrassen snoeit

Siergrassen zijn erg gewild! En dat is niet zomaar. De natuurlijke tinten geven je tuin een rustgevend effect, ze zijn tegelijkertijd ook een lange periode decoratief. En daarbij zijn siergrassen zeer onderhoudsvriendelijk.

Tijd om te snoeien!

Nu de winter eraan komt is het nu niet de tijd om te snoeien. Als de winter ten einde loopt en het voorjaar langzaam op gang komt, is het de tijd om je siergrassen te snoeien. Het is belangrijk dat je de siergrassen rond maart terug snoeit. Als je te lang wacht kan het zijn dat je de nieuwe scheuten tevoorschijn ziet komen. Dat kan natuurlijk ook, maar het bruin, dorre siergras blijft ook zichtbaar.

Hoe snoei je siergrassen?

Er zijn veel verschillende soorten siergrassen en er is dus ook wat verschil in wijze van snoeien. Bij sommige siergrassen hoef je bijna niks te doen, bij andere soorten net wat meer. De meeste siergrassen kan je afknippen op een hoogte van minimum van 20 cm waardoor ze weer gezond terug groeien. Wintergroene siergrassen hoef je niet perse jaarlijkse te snoeien, je kan ze beter elke twee jaar een keer snoeien.