Olijfbomen

Olijfbomen kopen

Wilt u een mediterraans gevoel krijgen en uw tuin opfleuren met wat leuke bomen? Bij Royal Hedge hebben we nu Spaanse invloeden in de webshop namelijk de olijfboom! Deze winterharde olijfboom komt van de Spaanse cultivar en gedijt goed in het Nederlandse klimaat. Daarnaast heeft het nog een groot voordeel dat het ziektebestendig is. Ook is hij bestand tegen vrijwel alle soorten schimmels waardoor je niet met gif hoeft te spuiten.

Vruchten van de olijfboom (de olijven) zijn in theorie eetbaar en zelfs in Nederland groeien ze aan de boom. Echter is de smaak veel te bitter voor consumptie. Het wordt dan ook niet aangeraden deze te consumeren.

Weinig onderhoud

De olijfboom behoeft weinig onderhoud. Het is niet persΓ© nodig om de boom te snoeien. Ook kan de boom tegen droogtes waardoor je deze geen extra water hoeft te geven. Een groot voordeel zijn dan ook de bladeren, deze vallen slechts om de drie jaar uit en zijn de rest van het jaar groen. Bij een strenge winter is het wel verstandig om een doek om de boom te wikkelen met een warmteslang. Dit beschermt de boom tegen de koude wind en zorgt er voor dat, zodra de winter voorbij is de boom sneller herstelt.

Karakteristiek

De uitstraling van de boom is erg karakteristiek en de knoestige, gegroefde stam wordt jaarlijks knoestiger en krommer.Β De bladeren van de boom voelen leerachtig aan en zien er een beetje uit als wilgenbladeren. Aan de onderkant zijn de bladeren behaardΒ en zilvergrijs van kleur. De witte bloesems bloeien van april tot juni aan de takken en verspreiden een friszoete geur.