Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Fagus sylvatica (Beukenhaag)

De Fagus sylvatica of wel de Beukenhaag wordt in Nederland op vele manieren toegepast in de tuinen. Bij Boomkwekerij E. de Jong wordt deze beuk dan ook op vele manieren gekweekt. Als parkboom, als haag element, als haagplant maar ook als vormboom. Zowel als dak, hoge lei en als lage lei kweken wij deze bomen. als lage lei is dit een ideale oplossing om een natuurlijke afscheiding in uw tuin te creëren. De Fagus sylvatica behoudt zijn blad ook nog eens in de winter. Het wordt bruin maar blijft aan de takken hangen totdat de nieuwe knoppen langzaam uit beginnen te lopen. Op dat moment laat hij zijn blad vallen.

Kenmerken beuk

De Fagus sylvatica kan als boom wel een 40 meter hoog worden. Zijn stam is glad en grijs en zijn bast is erg dun. Hierdoor kan zijn schors, bij plotse blootstelling aan de zon, verbranden. Het blad van de beuk is licht gegolfd en glanzend fris groen. De beuk kan zeer goed tegen schaduw, hij gedijt het beste op vochthoudende maar wel goed doorlatende grond. Deze boom kan wel tot zo’n 300 jaar oud worden. In Nederland heb je prachtige exemplaren staan, de dikste heeft een omtrek van 5 meter.

Vele soorten

Beuken kennen wij in vele soorten. Bij Boomkwekerij E. de Jong worden vele beuken geënt. Enten is het bevestigen van een stukje tak of twijg, ook wel griffel genoemd, aan een onderstammetje. Dit gebeurd op een zodanige wijze dat ze met elkaar kunnen vergroeien. Op deze manier kun je diversen soorten beuken creëren.

Onderhoud

Het onderhoud van deze Fagus sylvatica lage lei boom is zeer eenvoudig. Door deze beuk 2x per jaar te scheren houdt je hem geweldig mooi in model. Dit kun je het beste in het voorjaar en het najaar doen. Hierdoor ontstaat een prachtig vertakt scherm vol met fris groene bladeren.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fagus sylvatica Lage lei boom uit volle grond”

Related Products