De groenblijvende boom

Groenblijvende bomen

Zoals in het vorige blog beschreven is privacy belangrijk voor in uw tuin en het is fijn om het te hebben.
De groenblijvende boom is het boegbeeld hiervan. Een boom die -zoals het woord al zegt- groen blijft in elk seizoen van het jaar. Het mooie is dat deze zijn blad bijna nooit verliest waardoor je geen uitval hebt en in de herfst de bladeren hoeft op te vegen. Daarnaast geeft het een mooi gezicht, waar andere bomen bruin/rood kleuren blijft deze een glanzend groene blad houden.

De reden hiervan is dat de boom zijn sapstroom behoudt in de winter. Waar de sapstroom in de winter van andere bomen stopt en daardoor het blad uitvalt, is bij deze boom de sapstroom nog gaande.

Uiteraard is de sapstroom erg traag en nauwelijks waarneembaar, toch is het er wel en dat is ook de reden dat deze bomen gevoelig zijn voor vorst. Wanneer het in bijvoorbeeld januari nog 15 graden is en het in februari Β flink vriest gaan de takken hangen en heeft de boom tijd nodig zich weer te herstellen. Hier kunt u de groenblijvende bomen kopen.

Planten van de groenblijvende boom

We adviseren klanten de groenblijvende bomen te planten in het voorjaar wanneer er zeker geen vorst meer kan komen.
Zo kan de boom zich rustig settelen en wanneer er geregeld voldoende mest bij komt haalt de boom een goede voeding uit de grond.
Wanneer de boom wordt geplant is het verstandig de bomen te planten in een omgeving waar ze wat beschutting hebben en niet vol in de wind staan. Hierdoor worden ze enigszins beschermd tegen de kou en uitdrogende wind.

Onderhoud

Het onderhoud is in basis niet veel verschillend van een gewone boom. De grond dient vruchtbaar te zijn met voornamelijk zwarte grond. Daarnaast dien je de boom in het voorjaar te snoeien. Ook is het van belang dat je bij droogte de boom, (vooral in het begin) water geeft.