Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Cornus mas (Gele kornoelje) 

De Cornus mas als lage lei boom is ideaal geschikt om een natuurlijke afscheiding te creëren. Deze Cornus mas geeft een prachtige bloemen zee in de winter.  Van begin februari tot aan einde april geeft hij een massaal gele kleur in uw tuin. Dit is echt heel bijzonder, je verwacht dit niet in deze tijd. Na de bloei begint zijn blad uit te schieten. In de zomer heeft de Cornus mas fris groen blad. Echter in het najaar verkleurt dit blad naar het rood. Zijn takken, de jonge takken zijn glad en grijs, maar de oudere takken vertonen een karakteristiek uiterlijk. Het oude hout is bruingrijs van kleur en heeft een wrattig uiterlijk. Dit noemen we de huidmondjes. Zowel aan het jonge hout als aan het oude hout komen bloemen.

Onderhoud

De Cornus mas als lage lei boom is makkelijk in zijn onderhoud. Het is een kwestie van 1 x per jaar scheren, snoeien. Door dit in het voorjaar te doen nadat de bloesem is gevallen creëer je een mooie volle haag met ontzettend veel nieuw jong blad. Wel verstandig is om bij de Cornus mas de oude takken te verwijderen. Je moet echter niet in één jaar alle oude takken tegelijk verwijderen. Dit kun je beter uitspreiden over meerdere jaren.

Grondsoort

De gele kornoelje gedijt het beste op een kalkhoudende grondsoort. Hij kan goed in de zon staan maar heeft het ook erg naar zijn zin in de schaduw.  In de winter heb je de prachtige bloesem maar vergeet ook niet de rode bessen in het najaar. Deze bessen zijn eetbaar ze worden dan ook veel gebruikt om jam van te maken. Deze Cornus mas is ook zeer geliefd bij de vogels. Deze zijn dol op de bessen.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cornus mas Lage lei boom”

Related Products