Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Viburnum opulus (Gelderse roos)

Viburnum opulus Gelderse roos. Begin zomer bloeit de Gelderse roos met sneeuwballen, althans de bloemen hebben de kleur en vorm van een sneeuwbal. De Gelderse roos wordt daarom kortweg ook wel sneeuwbal genoemd, het is dan ook een aardige struik als solitair of om een los groeiende haag mee te maken. De Gelderse roos (Viburnum opulus) is al heel lang in onze cultuur aanwezig en is dan ook de bakermat van de struik.
Viburnum opulus ‘Roseum’ ligt in het noorden van Azië en in grote delen van Europa, maar ook in Nederland is deze struik inheems, andere soorten Viburnum weer niet.

 

De groeiwijze

De groeiwijze is opgaand tot drie meter hoog. De Gelderse roos is in ons land vooral te vinden in het rivierengebied langs kreken of strangen. In gemengde bosbeplantingen op vochtige grond is de Viburnum opulus Gelderse roos struik goed te gebruiken in het gezelschap van andere struiken. De Gelderse roos bloeit in mei – juni met witte bloemen in platte tuilen. De randbloemen zijn steriel (onvruchtbaar), de overige bloemen fertiel (vruchtbaar). Na de bloei van Viburnum opulus Gelderse roos komen er trosjes met hangende bessen, die lang aan de struik blijven zitten. De gewone Gelderse roos groeit goed in de zon en matig in de halfschaduw.

Viburnum opulus Gelderse roos – de bloem

De Viburnum opulus Gelderse roos met sneeuwballen (sneeuwbal, balroos) is Viburnum opulus ‘Roseum’. Soms wordt de struik nog verkocht onder de naam Viburnum opulus ‘Sterile’. De bloemen van deze variëteit staan in compacte bolvorm met een doorsnede tot wel tien centimeter. Alle bloemen hiervan zijn steriel zodat er ook geen vruchten na de bloei komen. Sneeuwbal is goed te gebruiken als solitair in een kleine tuin of als borderstruik. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om – op de achtergrond – een border met vaste planten te sieren. Plant de struik op een voedzame, humusrijke grond, waarin water goed wordt vastgehouden zodat de struik goed groeit. Wat plantenvoeding op zijn tijd kan de struik goed helpen omdat deze goede voeding nodig heeft. Neem contact op voor meer informatie.

Hoogtemaat

100/125, 80/100

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Viburnum opulus Gelderse roos”

Related Products