Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Prunus Lusitanica

Prunus laurocerasus lusitanica, “Lusitanica” is het latijnse woord voor “Portugees”.
Deze laurierhaag groeit niet alleen in het wild in Portugal, maar ook in vele andere landen zoals Marokko en Zuid-Frankrijk is hij in het wild te bewonderen.

Deze haag heeft vele voordelen. Allereerst is dit een prachtige laurierhaag die altijd groen blijft.
Hij is winterhard en kan zeer goed tegen diverse soorten grond zoals een natte of kalkrijke.
Vooral de vochtige grond is iets wat in Nederland veel voorkomt. Daarom is het belangrijk dat een haag hier goed in gedijt.

Omdat de Prunus Laurocerasus Lusitanica tegen alle soorten klimaten kan, groeit hij snel en zal al na twee seizoenen een volle groene heg geven. Dit heeft als voordeel dat er al op korte de heg een levendig aanblik heeft. In het voorjaar heeft de Portugese laurierhaag een mooie witte bloesem. Dit vinden we persoonlijk erg mooi gezien de diversiteit aan kleuren en geuren die de heg met zich meebrengt. In het najaar groeien er vruchten aan de haag. Deze vruchten ofwel besjes zijn giftig voor mensen. Vogels daarentegen vinden dit heerlijk en zullen dan ook regelmatig even langs vliegen om de besjes uit de haag te pikken.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Prunus Lusitanica ”portugese laurierhaag”

Related Products