Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ (Wintergroene liguster)

De Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ is een half wintergroene haagplant. Dit wil zeggen, alleen met strenge winters verliest hij zijn blad. Met de normale winters zoals wij die in Nederland hebben houdt deze haagplant zijn blad.  Het is een hele makkelijke en sterke haagplant die op vrijwel elke grondsoort goed gedijt. Vogels zijn helemaal wild van deze plant. Zij maken in de hagen vaak hun nestjes. Deze plant was bij de Romeinen al bekend als een zeer gemakkelijk te snoeien haagplant. In Nederland wordt deze plant veel gebruikt voor hagen als tuinafscheiding. Zoek je echter een mooie tuinafscheiding waarvan het blad in de winter verkleurd naar het bruin rood kijk dan ook op onze webshop naar de Fagus sylvatica.

Bloemen

Gedurende de bloei van de Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ zit deze plant vol met kleine witte bloempluimpjes. Deze bloempluimpjes geven ook nog een heerlijke geur. Het is een heel sterk soort wat goed tegen de schaduw kan. Deze plant bloeit in de maanden juli / augustus.

Snoeien

De Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ kun je het beste snoeien, scheren, in de maanden april en september. Door hem regelmatig te snoeien blijven ze vrij smal en krijgen een super mooie fijne vertakking. Van de Ligustrum worden vaak allerlei vormen gesnoeid. Zo zie je vaak vele vormen van dieren gemaakt van de Ligustrum.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ haagplant container”

Related Products