Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ (Rode beuk)

Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ ook wel de rode beuken haag. Deze plant is enorm geschikt om een super mooie haag van te creëren. In onze webshop kunt u vele rode beuken vinden. Wij, Boomkwekerij E. de Jong, kweken deze rode beuken als solitair boom, als leiboom maar ook als haagmateriaal. We kweken ze in potten en in de volle grond. In de potten kunt u deze Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ gedurende het hele jaar planten in uw tuin. De Rode beuk behoudt zijn blad in de winter, het blad kleurt dan naar oranje bruin, hij laat het vallen zodra het nieuwe blad uit begint te schieten. Je kunt dit zien aan de knoppen, deze worden in het voorjaar steeds dikker en dikker. Dit gebeurt meestal eind april begin mei, is uiteraard erg afhankelijk van het weer. Over het algemeen loopt de beuk als laatste uit in het voorjaar maar hij behoudt zijn blad dan weer het langste in het najaar.

Onderhoud

De Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ is als haag super gemakkelijk in zijn onderhoud. Je snoeit deze haag  2x per jaar voor het beste resultaat. Nog makkelijker is er 2 x per jaar met een heggenschaar langs gaan. De hoogte heb je volledig zelf in de hand. Deze beuk heeft vaak het eerste jaar wat moeite met zijn groei. Beuken uit de volle grond kun je het beste planten in de maanden november tot en met maart. Door onder in de plantvoor een 3cm beukengrond aan te brengen bevorderd u de groei van de plant. Daarna is het een kwestie van veel water geven. Gedurende het eerste jaar kunnen ze veel water gebruiken.  Planten in potten kunt u een heel jaar door planten. Echter weer belangrijk is dan de beukengrond en het water geven. De beuk leeft namelijk in symbiose met een schimmel die zich in deze beukengrond bevindt. Dus door extra beuken grond toe te voegen tijdens het planten bevorderd dit de groei.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ haagplant”

Related Products