Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ (Rode zuurbes)

Deze rode berberis is zeer geschikt als haagplant. Wil je snel een mooie rode dichte haag creëren in je tuin dan is dit de ideale plant. Deze haag kun je het beste, voor een prachtig resultaat 2x in een jaar snoeien. De Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ is echter wel een giftige plant. Ook heeft deze plant vele doornen waardoor hij als haag geweldig goed afschrikt om erdoor te klimmen, wat de criminaliteit weer goed uit uw tuin houdt. Deze plant gedijt het beste in de zon of op plaats waar je half zon, half schaduw hebt. Plant je hem volledig in de schaduw dan zullen zijn bladeren kleuren naar het donker groen.  Hij kan zeer goed tegen droogte en houdt zeker niet van een natte grond. Deze Berberis is zo makkelijk qua groei dat hij op alle grondsoorten goed gedijt.

Bladeren en bloemen

De Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ heeft een hele dichte takkenmassa. Zijn blad is klein, mooi rond en vuurrood, in de herfst kleurt het naar bronszwart.  Zijn bloemetjes zijn niet echt decoratief, ze zijn groenachtig geel met een vuil rood streepje. De rode zuurbes laat deze bloemetjes zien in mei – juni. De bloemen en bladeren van de rode zuurbes zijn giftig wanneer ze gegeten worden. Natuurlijk zijn er vele haagplanten te verkrijgen die niet giftig zijn zoals de Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’

Hoogtemaat

40/60, 60/80

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’”

Related Products