Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Sorbaria sorbifolia (Lijsterbesspirea)

De Sorbaria sorbifolia is een hele opvallende sierheester. Hij heeft echt super opvallende bladkleuren. Deze heester is winterhard. Vanwege zijn compacte groei is hij zeer geschikt voor in de kleinere tuin. Hij zou ook heel goed kunnen dienen in een heesterborder. Bij Boomkwekerij E. de Jong wordt hij gekweekt als een kant en klaar haagje. Deze Sorbaria sorbifolia is dus heel eenvoudig als een haag uit te planten. Direct heeft u dan zichtbaar resultaat. Hij gedijt goed in de zon of halfschaduw. De grond moet goed waterdoorlatend zijn dan kan hij in ieder grond geplant worden.

Bloei en bladeren

Deze Sorbaria sorbifolia bloeit met vrij grote crème witte bloemen in aren. Zijn bloeitijd is juli en augustus. Deze heester heeft heel mooi geveerd blad, het blad laat super mooie verkleuringen zien. Het jong blad komt al heel vroeg in het voorjaar aan de plant en is dan oranje geel van kleur. Soms worden er stukjes van het blad roze. Later wordt het blad lichtgroen van kleur en in de herfst verkleurt het blad weer prachtig naar het rood. In de winter laat hij zijn blad vallen.  Deze Sorbaria sorbifolia geeft echt zo’n ontzettende meerwaarde in je tuin.

Snoeien van de Sorbaria

Het beste kun je deze Sorbaria sorbifolia in maart uitdunnen. Hij geeft dan prachtige aren in Juli / Augustus. Maar wil je meer gaan voor het gekleurde blad dan kun je hem beter in de zomer snoeien. Hij krijgt dan prachtig gekleurd blad terug, net als in het voorjaar. Echter zullen de aren, die in Juli / Augustus komen wel uitblijven. Deze Sorbaria sorbifolia vraagt dus wel wat extra aandacht bij het snoeien ivm de aren. Wil een eenvoudig te snoeien haagje bekijk dan in ons sortiment de Carpinus betulus. Deze geeft ook een geweldige, dichte volle haag die eenvoudig is qua onderhoud.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sorbaria sorbifolia haag element”

Related Products