Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Festuca glauca ‘Elijah Blue’ (Zwenkgras)

Festuca glauca ‘Elijah Blue’ is een ontzettend mooi blauw siergras. Hij wordt ook wel ‘blauw schapengras’ genoemd. Deze soort kan super goed tegen droogte, past zich zelf enorm goed aan op een schrale grondsoort en is een jaarrond zeer mooi van kleur. Dit zwenkgras rolt zijn blaadjes op bij droogte tot smalle buisjes. Op deze manier verdampen ze bijna geen water. Hij heeft geen last van uitlopers wat vele soorten grassen wel hebben. De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ heeft bolvormige pollen van ca 20cm hoog. De bloei van de aren begint in mei en eindigt in juli. De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ is zeer geschikt voor in sierpotten maar ook voor in bakken op je balkon of terras.

Onderhoud van de Festuca glauca ‘Elijah Blue’

Deze soort is zeer eenvoudig te onderhouden. Hij is winterhard, houdt ook in de winter zijn mooie blauwe kleur. Advies is om deze grassoort 1 a 2x per jaar schoon te zetten. Oude bladeren verwijderen is dus voldoende. Van maart tot en met september kun je siergrassen het beste bemesten. De voeding kan bestaan ui een volledige meng meststof voor vaste planten, echter ook van rozenmest groeien ze super goed.

Terras

Plaats deze grassoort op uw terras of balkon en je creëert een super mooie, romantische plek. Verschillende soorten balkonbakken zijn ook te bestellen op onze webshop.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Festuca glauca ‘Elijah Blue’”

Related Products