Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Carex oshimensis ‘Evergold’ (Siergras)

Carex oshimensis Evergold of Zegge is een winterharde siergrassoort. Dit siergras heeft bont blad met de kleuren geel en groen, wat meteen de grootste sierwaarde van de plant is. Leuk is dat het een groenblijvende plant is. Het siergras kan goed in de border geplant worden, het liefst in groepen bij elkaar, waarbij je ongeveer 9 planten per vierkante meter neerzet. Het siergras is dan een bodembedekker.
Carex oshimensis Evergold kan ook prima langs een vijver rand staan en als kuipplant in een pot op het terras. Het siergras wordt 20 tot 30 cm hoog.
Standplaats
Dit siergras staat het liefst niet in de volle zon, maar in gefilterd zonlicht onder een boom of struik of in halfschaduw of schaduw. De grond kan het best humus bevatten en wat vochtig, maar wel goed waterdoorlatend zijn.
Bloei Carex oshimensis Evergold
Het siergras bloeit onopvallend met bruine bloemen in mei tot en met juli.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Carex oshimensis ‘Evergold’”

Related Products