Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Carex oshimensis ‘Evergold’ (Zegge)

De Carex oshimensis ‘Evergold’ is een winterharde siergrassoort. Dit siergras heeft prachtig bond blad met de kleuren geel en groen. Dit is echter dan ook de grootste sierwaarde van de plant. Deze grassoort is een laagblijvende, bodembedekkende siergras dat in de breedte groeit. De Carex kun je heel goed in een border planten, in groepen bij elkaar, dit geeft echt een super mooi effect. Maar ook is deze Carex osh. ‘Evergold’ echt super geschikt om op je balkon te hangen of om op je terras te plaatsen. Hierdoor creëer je een super romantische plek om heerlijk te chillen. Met de juiste kleur balkonbakjes waar je de planten in zet of een super mooi houten bakje van Royalhedge maak je het helemaal af op je balkon of terras.

Standplaats

De Carex staat het liefst niet in de volle zon. Hij vindt het heerlijk om half in de schaduw te staan. De Carex oshimensis ‘Evergold’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende grond in de schaduw tot halfzon. Boomkwekerij E. de Jong kweekt deze Carex soorten in balkonbakken. Deze bakken zijn 50cm lang en een 25cm breed. Dus ideaal om deze bakken aan je balkon te hangen. De balkon bakken zijn in vele kleuren verkrijgbaar bij Royalhedge.nl. Maar ook in een houten bakje staan ze super leuk op uw terras. Natuurlijk is ook dit speciaal gemaakt houten bakje te verkrijgen bij Royalhedge.nl

Onderhoud

Het onderhoud van de Carex oshimensis ‘Evergold’ is zeer eenvoudig. Gedurende de zomer is het een kwestie van evt. bruin geworden bladeren verwijderen. In het vroege voorjaar kunt u deze grassoort terug knippen tot een 10 cm boven de grond. Later in het voor jaar zal deze Carex oshimensis ‘Evergold’ weer gewoon uitlopen. Natuurlijk vragen ze wel wat water als u deze Carex soorten op uw balkon of terras hebt staan.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Carex oshimensis ‘Evergold’ (Zegge)”

Related Products