Welke bomen zijn het meest populair

Welke bomen zijn het meest populair

In Nederland zijn bomen ongekend populair. Steeds meer mensen planten bomen voor diverse redenen. Zo zijn er die een boom planten omdat dit goed bij de stijl van hun huis past, voor de privacy, om de wind tegen te gaan, beschutting, tegen de zon of een natuurlijk dak.

Hieronder volgt een top 5 van de meest populaire bomen van Nederland en waar ze voor worden gebruikt.

1. Leibomen

Leibomen is de all time favourite van onze klanten. De bomen hebben een prachtige vorm en danken hun populariteit aan de vele doeleinden waar ze voor zijn geschikt. Ze bieden privacy, zorgen voor schaduw en zorgen ervoor dat wind wordt opgevangen.

Van deze bomen worden de takken al vanaf het begin af aan ”geleid”. Dat doen we door de takken vast te binden aan een rek zodat de takken volgens een bepaalde vorm groeien. Leibomen zijn er van diverse soorten van Fagus Sylvatica en de Carpinus betulus.

2. Bolbomen

Bolbomen zijn zoals de naam al zegt bomen die in een bolvorm zijn gesnoeid. Deze vorm heeft een bijzondere uitstraling en perfect geschikt voor in de voortuin als eyecatcher.

3. Blokbomen

Blokbomen zijn bomen die een strakke vorm hebben welke zijn gesnoeid en geleid. Dit zijn strakke bomen die geschikt zijn voor zowel grote als kleine tuinen. Ook prachtig langs lanen en opritten.

4. Fruitbomen

Fruitbomen komen sinds jaar en dag al voor in de tuinen van mensen. Deze werden voorheen voornamelijk gebruikt voor de consumptie en als ruilmiddel. Tegenwoordig worden ze gebruikt als sierboom met een heerlijk ruikend blad en bloemen in het voorjaar en fruit in het najaar.

5. dakbomen

Dakbomen zijn niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch. Wist je dat deze boom ook vaak als parasol wordt gebruikt? Geeft een heerlijk mediterraans aanzicht waardoor je in de zomer een heus vakantiegevoel krijgt!