De lente en de boom die er bij past

De lente en een vernieuwde tuin

Ik word wakker van de fluitende vogels en de zonnestraal die door een kier in het gordijn op mijn gezicht schijnt. Wat heerlijk wakker worden. Door de zon en de vogels krijg ik gelijk zin om naar buiten te gaan. Het voorjaar komt eraan, tijd om de tuin zomerklaar te maken. Het voorjaar is hier de ideale tijd voor. Op Pinterest heb ik alvast wat ideeΓ«n opgedaan. Het inrichten en gezellig maken van de tuin kan weer beginnen. Ik merk aan de mensen om me heen dat iedereen bezig is in de tuin. Ik krijg geregeld dezelfde vragen. Wanneer kan ik nu een boom planten? Wanneer is het beste moment om te snoeien? Goede vragen, die erg belangrijk zijn voor de groei en dus de kwaliteit van je bomen. Gelukkig is het onze specialiteit en adviseren wij je hier graag in.Β  De komende tijd zal ik deze vragen in de blogs behandelen.
Stap één is natuurlijk de juiste keuze te maken van de boom die je in je tuin wilt hebben.
Het voorjaar is een zeer geschikte tijd om bomen te planten.. Ik help je graag een handje bij het kiezen uit al die verschillende bomen.
Om alvast te helpen kun je de volgende vragen voor jezelf beantwoorden:

  • Wat voor functie moet de boom hebben? Bijvoorbeeld het geven van schaduw (of juist niet!), beschutting, sier, het leveren van fruit etc.
  • Waar wil je de boom plaatsen?
  • Hoe groot mag de boom (maximaal) worden?
  • Wil je een boom die in de winter groen blijft?

Neem gerust contact met me op of kom bij ons langs, dan kijken we samen welke boom het meest geschikt voor je is. Deze halen we dan voor je van het land en brengen we bij je thuis. Indien gewenst kunnen we de bomen ook nog voor je planten en spannen met de juiste boompalen, zodat je boom mooi recht groeit.

Dus wil jij deze zomer in een mooie groene tuin zitten? Plant je bomen dan in het voorjaar, dan weet je zeker dat in de zomer je tuin helemaal naar wens is! En wie weet plaats jij dan wel een jaloers makende foto op Pinterest en doen andere inspiratie op uit jou tuin!
Ons wel even taggen natuurlijk πŸ˜‰

P.s. Heb je een vraag die je graag in deze blog behandeld wil hebben, plaats dan een reactie onder deze blog of op Facebook.