Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Caragana arborescens ‘Pendula’ ( Erwtenstruik )

De Caragana arborescens ‘Pendula’ groeit van nature in gebieden van het midden en zuiden van Azië. Deze soort is een trage groeier. Zijn naam ‘Pendula’ houdt in dat hij groeit met hangende takken, een treurvorm met afhangende, groengele takken. De Caragana houdt van hete zomers, hij neemt genoegen met een zeer schrale grond. Het voedsel en het vocht slaat hij erg goed op in zijn wortels waardoor hij op die schrale grondsoorten ook zeer goed gedijt. De Erwtenstruik is super goed bestendig tegen strenge vorst. Hij behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. Dit ivm zijn peulvruchten die deze sierboom in de herfst laat zien.

Bloei

De Caragana arborescens ‘Pendula’ verdraagt extreme koude maar ook extreme hitte, vandaar is dit een boom die super gemakkelijk in ieder zijn tuin tot zijn recht komt. De bloei van deze Caragana is gekenmerkt door de losse trossen, bleekgele bloemen tussen de lichtgroene bladeren. Halverwege het voorjaar begint deze boom te bloeien en dit kan tot aan de zomer voortduren. Deze Caragana arborescens ‘Pendula’ bloeit het beste na een zeer koude winter, gevolgd door een warme zomer. Na de bloei verschijnen in de herfst geelachtige, lange peulen aan de struik. De Caragana arborescens ‘Pendula’ is een geënte boom. Dit wil zeggen hij op een stamhoogte van 180 vermeerderd is. Hierdoor ontstaat de treurvorm zoals deze Pendula dat laat zien.

Snoeien

Snoeien is niet echt noodzakelijk bij de Caragana arborescens ‘Pendula’. De boom groeit vrij traag vandaar dat het niet zo aan de orde is. Toch om een mooie vol vertakte boom te creëren, snoeien wij bij Boomkwekerij E. de Jong al onze bomen en planten elk jaar weer. Door te snoeien bevorder je de groei van de bomen, door te snoeien houdt je de bomen mooi in model en veel gezonder waardoor je een super lange periode enorm kunt genieten van je bomen in je tuin.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Caragana arborescens ‘Pendula’”

Related Products