Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ (Sneeuwbal)

De Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ is een schitterende winterbloeier. Deze boom wordt ongeveer een 2 tot 2.50 hoog. Hij is boven af geënt waardoor zijn takken een sterke opgaande groei hebben. Zijn kroon wordt veelal niet breder dan 1mtr. Deze prachtige sierboom kan goed tegen de zon maar ook in een lichte schaduw groeit hij goed. De viburnum houdt van een iets zure, humusrijke, voedzame grond. In droge tijden is het goed om hem extra water te geven. In droge tijden kunnen eigenlijk alle bomen extra water gebruiken.

Blad en bloemen

Deze viburnum laat zijn bladeren in de winter vallen. Echter onder de viburnum soorten heb je bladverliezende maar ook groenblijvende soorten. Ze bloeien vaak wit maar deze Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ bloeit roze. In de knop zijn ze bijna rood maar bij het openen van de bloem wordt hij roze en later weer verkleurt hij naar het wit. De bloemen hebben een fantastische geur. Omdat het, als deze viburnum bloeit, vaak nog te koud is voor insecten die de bloemen zouden kunnen bestuiven, worden er helaas nooit besjes gevormd. Na de bloei krijgt deze Viburnum zijn bladeren. Deze zijn groen maar in de herfst krijgen ze een geweldig mooie herfstkleur. In de winter vallen deze bladeren eraf en maken snel plaats voor een nieuw bloeiseizoen.

Snoeien

Het snoeien van de Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ is niet noodzakelijk. Echter kun je hem na de bloei terug knippen om hem goed in vorm te houden. Evt. doodgevroren takken kun je in het voorjaar weg knippen.

Enten van bomen

Bij Boomkwekerij E. de Jong in Dongen worden vele bomen geënt. Enten is het vermeerderen van bomen. Deze Viburnum bodnantense ‘charles Lamont’ is op 1.75mtr geënt. Op deze hoogte is een stukje van een tak of twijg, dit noemen wij de griffel, aan de boom bevestigd. En dit op zo’n manier dat de stam en de griffel met elkaar kunnen vergroeien. Zie ook de Prunus eminens ‘Umbraculifera’.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’”

Related Products