Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

De  Quercus Nigra of in de volksmond ook wel genoemd: de Zwarte eik is een van onze favoriete bomen. Laat je niet misleiden door de naam, zwarte eik klinkt als een reusachtige boom maar dat is het niet.
De meerstammige variant kan wanneer je deze snoeit een ideale lengte krijgen die zowel in de lengte als in de breedte een mooie structuur krijgt.

Wat deze boom zo bijzonder maakt, (buiten de vorm en het blad) is dat de jonge twijgen opvallend bruinrood zijn en de oude bast donkergrijs is. Ook is de bladvorm van de Quercus Nigra erg gevarieerd van omgekeerd eirond tot smal langwerpig, dit is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd, maar juist die vormen maken het blad zo speciaal.

De bladranden variëren van gaafrandig tot 3-5-lobbig, waarbij de lobben aan de bovenste helft van het blad staan. Het glanzend groene blad geeft de boom een gezonde uitstraling. De boom verdraagt erg veel warmte (al is dat in Nederland niet zo relevant) en houdt van een vrij vochtige maar goed doorlatende, voedzame bodem.

Hoogtemaat

200/250, 250/300, 300/350, 350/700

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Quercus Nigra”

Related Products