Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Betula jacquemontii (Witte himalayaberk)

Deze betula komt uit de berken familie. De Betula jacquemontii kan wel zo’n 15 meter hoog worden. Zijn schors is echt super mooi wit en schilfert af waardoor de onderliggende donkerbruine laag zichtbaar wordt. Zijn takken zijn schuin opgaand en ook deze schilferen af.  De bladeren van deze Betula jacquemontii zijn donkergroen en verkleuren in de herfst naar het goudgeel. De berk gedijt erg goed op arme grond, echter wil hij wel graag licht.

Heksenbezem

Karakteristiek voor de berken zijn de heksenbezems. Dit is een pruikerige verzameling van kleine takjes die her en der in de boom voorkomen. De oorsprong van de heksenbezem is een aantasting door een schimmel. Deze schimmel verspreidt zich via het capillair vatensysteem van de boom.

Berkenzwam

Berkenzwam komt uiteraard alleen op berken voor. Het is de niet eetbare vrucht van een schimmel uit de familie van de Poriaceae. Deze familie behoort op haar beurt weer tot de Telephoraceae, een elfenbankjeachtige. De vruchten van de schimmel ontstaan het hele jaar door. Ze trekken zich niets aan van wat voor weer of seizoen het is. Berken die in een moeras staan of op een beschaduwde plaats staan worden het meest aangetast door de schimmel. De nog levende zwam heeft een roestbruine kleur. de dode zwam is bedekt met een korzelig, wit vlies.

Snoeien

De Betula jacquemontii is zeer makkelijk in zijn onderhoud. Belangrijk is wel dat je deze boom jaarlijks snoeit. Door dit te doen houdt je deze boom mooi in zijn model en ontstaan er mooie vertakkingen. Snoei je deze boom niet dan groeit hij uit tot een sterk verwilderde boom waarmee je uiteindelijk geen kant meer op kunt in je tuin. Om het niet te hoog te laten gaan knip je jaarlijks de kop terug van deze Betula jacquemontii. Zo houdt je een mooie, compacte, prachtige witte berk in je tuin. Met een super karakteristieke witte bast.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Betula jacquemontii”

Related Products