Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Tilia tomentosa ‘Brabant’ (Zilverlinde)  

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ ofwel de Zilverlinde, wordt bij ons, Boomkwekerij E. de Jong, gekweekt als parkboom maar ook als een hoge lei boom. Als boom heeft deze linde een dichte, brede kegelvormige spitse kroon. Deze linde heeft een sterke doorgaande hoofdtak maar zijn zijtakken groeien erg mooi schuin opgaand. Hierdoor is deze boom erg goed te gebruiken als leiboom. Het blad van de Tilia tomentosa ‘Brabant’ is dof en donkergroen van kleur maar de onderkant van het blad is grijsgroen en viltig. Vandaar zijn naam zilverlinde. Deze Tilia tomentosa ‘Brabant’ houdt zijn blad gedurende de herfst erg lang zijn blad verkleurt naar het geel. In de winter laat hij zijn blad vallen.

Leibomen

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ is super geschikt als leiboom. Je ziet vele leibomen met een vol scherm echter de linde wordt veelal uit gebonden met zijn traditionele armen. Deze lindes worden vaak voor een huis geplaatst daar ze door de armen toch licht doorlaten, maar wel het felle zonlicht doorbreken. Door ze jaarlijks helemaal kaal te snoeien, echt alle takken helemaal terug te knippen, krijg je een zeer karakteristieke lei boom. In de winter heeft hij dan zijn prachtige knoesten op de takken. Vroeg in het voorjaar loopt deze linde weer uit waardoor je weer snel je blad hebt. De Tilia tomentosa ‘Brabant’ is geheel vrij van luizen, wat ook een heel groot voordeel is ten opzichte van andere linde soorten.

Bloemen

De Tilia tomentosa ‘Brabant’ krijgt licht gele bloemen in de zomer. Dit zijn hangende tuilen met sterk geurende bloemen. De bloemen zitten vol met nektar wat een genot is voor de bijen. Zijn stam is glad en grijs maar door de jaren heen zal deze diepe groeven krijgen. Dit is echt een super mooi effect voor de prachtige Linde.

Related Products