Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ (Gele sierappel)

De Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ is een prachtige sierboom. Boomkwekerij E. de Jong kweekt deze boom als lage lei boom, maar ook als een gewone sierboom. Zoekt u een prachtige natuurlijke afscheiding voor uw tuin dan is dit een ideale oplossing.  Deze Malus heeft een enorme sierwaarde. Zijn bloei is rijk met wit / lichtroze bloemen in het voorjaar. In het najaar verschijnen er talloze geel oranje vruchtjes aan deze boom, dit tot zeker eind oktober aan de takken blijven hangen. Zijn blad begint in het voorjaar frisgroen en verkleurt gedurende de zomer naar donkergroen. De Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ heeft als boom een dichte kroon met vele takken. Vandaar is hij heel makkelijk te gebruiken als leiboom.

Grondsoort

De Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ kan op vele grondsoorten. Op zowel klei, zand of leem grond gedijt hij goed. Deze boom geeft wel de voorkeur aan een voedzame bodem die goed vocht doorlatend is. Als sierboom is hij zeer geschikt voor tuinen en parken maar als lage lei is hij ideaal voor in uw tuin. Daarnaast is deze malus ontzettend geliefd bij de vlinders en de vogeltjes. Deze laatste zijn dol op de vruchten die deze malus laat in de zomer geeft.

Onderhoud

Het onderhoud van deze Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ is als leiboom zeer eenvoudig. Door deze leivorm 1 x per jaar te scheren krijg je een prachtig mooi vol scherm. Doe dit nadat de bloesem van de boom gevallen is. Je kunt hem op deze manier helemaal super goed in model houden. heb je de Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ als sierboom staan in je tuin dan is ons advies om deze ook jaarlijks te snoeien. Op deze manier krijg je een mooie volle vertakte kroon. Wat veel meer bloesem geeft en natuurlijk meer vruchten. Door bomen jaarlijks te snoeien houdt je prachtige bomen in je tuin.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Malus toringo ‘Brouwers Beauty’ Lage lei boom”

Related Products