Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Fagus sylvatica leiboom

Fagus sylvatica leiboom is een prachtige leiboom die groen is in de lente en zomer en prachtig verkleurd in de herfst en winter.
De zachte schors is glad en grijs van kleur. Oude bast kan beschadigen bij blootstelling aan felle zon. Het glimmende, donkergroene blad wordt 4 – 10 cm groot en heeft een gegolfde bladrand. Het jonge blad is bij het uitlopen licht behaard. Geelbruine herfstkleur. De boom bloeit met kleine, onopvallende bloemkatjes.

Fagus sylvatica beuk – Nootjes

In het najaar verschijnen nootjes, de boom is pas op latere leeftijd rijkdragend. Heeft veel wortels aan de oppervlakte zodat onderbeplanting weinig kans krijgt. De boom wordt gebruikt als park- en solitairboom. Daarnaast wordt hij veel gebruikt voor hagen en bosaanplant. Maar leent zich ook perfect als vormboom. Prefereert niet te natte, goed doorlatende, humusrijke bodem, verharding wordt minder goed verdragen. Matig windbestendig.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Fagus sylvatica leiboom”

Related Products