Leibomen online kopen

Leibomen online kopen

Leibomen online kopen wordt steeds populairder in Nederland. Ze zijn erg goed te vervoeren en je kunt ze online uitkiezen. Hierdoor kopen steeds meer mensen de leibomen online. De vorm en de structuur van de takken zorgen voor een aanzicht die je met andere bomen niet kan krijgen. Sinds dat de economie weer een stuk beter gaat merk je dat men meer te besteden heeft aan de tuin. Het praktische wordt gecombineerd met het stijlvolle. Een leiboom is juist daarom zo populair omdat het deze twee elementen bevat. Het heeft namelijk een toegevoegde waarde in je tuin wanneer je al een mooie schutting hebt die reikt tot 2.2 mtr om dan een leiboom te plaatsen die boven de schutting uitsteekt met de mooie groene bladeren. Ook geven sommige bomen nootjes waardoor je in de lente en in de zomer een pracht aan vogels in je tuin hebt.

Leibomen bestellen en waar je op moet letten

Om online een goede keus te maken moet je op het volgende letten:

  1. Kijk goed naar de stamdikte, dit bepaalt de leeftijd van de boom.
  2. Meet van tevoren de hoogte van de stam en vanaf welke hoogte het rek begint. Het zou zonde zijn als het rek te hoog of te laag komt.
  3. Bekijk goed wat voor grond je hebt zodat je altijd nog zwarte grond mee kunt bestellen.
  4. Graaf alvast een gat en bepaal de locatie van de leiboom. Doe je dit op het laatste moment dan kan het zijn dat er bijvoorbeeld puin of iets anders in de grond zit waardoor je de boom niet direct kunt planten.
  5. Plant de bomen niet te dicht tegen elkaar, de takken groeien uiteindelijk alsnog tegen elkaar wat voor het gewenste resultaat gaat zorgen.
  6. Wanneer je een groenblijvende leiboom wilt, kies dan voor de Prunus laurocerasus ‘Caucasica’Β . Deze boom verliest zijn blad niet en blijft het hele jaar groen.
  7. Wanneer je een leiboom wilt hebben waarvan de bladeren veranderen van kleur, kies dan voor de Fagus sylvaticaΒ  Deze behoud zijn blad en heeft in de herfst en in de winter een prachtige bronzen kleur.
  8. Wil je een leiboom waarvan de bladeren afvallen en die in de lente weer een mooi blad krijgt, kies dan voor de Carpinus betulus.