Bomen online kopen – waar moet je op letten?

Bomen online kopen

Het is inmiddels wel bekend dat er tal van soorten bomen zijn. Van groot tot klein en van groene beuken tot aan de kleinere sierbomen. Bij Royalhedge verkopen we de bomen online en in de kwekerij,ย  we kunnen dus met een gerust hart zeggen dat we met beide aspecten al veel ervaring hebben opgedaan. Online bomen kopen biedt vele voordelen omdat je vanuit je luie stoel gemakkelijk de boom of plant naar keuze kunt bestellen en thuis kan laten bezorgen.

Hieronder hebben we onze ervaringen op een rijtje gezet waar u als klant rekening mee kunt houden.

Welke boom past goed bij uw tuin?

Dit klinkt als een logische vraag, maar niet elke boom past in elke tuin. En met passen bedoelen we de uitstraling die de boom heeft wanneer deze in een tuin staat. Sommige huizen hebben een authentiek karakter waardoor een bijv. treurboom helemaal tot zijn recht komt. In sommige bladen met prachtige sfeerfotos lijkt het dan of dit in elke tuin staat maar dat kan tegenvallen. Houd de foto van de desbetreffende boom voor je en ga op de plek staan waar de boom wordt gepland. Met een beetje inlevingsvermogen besef je al snel of dit een goede keus gaat worden. ๐Ÿ™‚

Wees voorbereid

Voordat u de bomen bestelt is het goed om alvast voorbereidend werk te doen. Check van tevoren met een meetlat op de plek waar de boom komt te staan, hoe hoog de boom ongeveer gaat zijn. Zo krijgt u een goede inschatting van de grootte en de impact die het heeft wanneer de boom is gepland.

Ook is het raadzaam om alvast een gat te graven voordat de bomen worden geleverd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer de boom geleverd wordt en blijkt dat er bijvoorbeeld nog stukken puin in de grond zitten waardoor het graven wordt bemoeilijkt.

Zorg tevens dat er ruimte is om de bomen naar achteren te rijden. Heb je gelijk een goede reden om het gangpad op te ruimen :-).