Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Carpinus betulus pilaarvorm

De Haagbeuk is een soort wat ontzettend geschikt is om prachtige vormen van te maken. Deze Carpinus betulus wordt bij Boomkwekerij E. de Jong gekweekt als haagplant, als parkboom, als een meerstammige struik maar ook als vormboom. Zeer populair is de leivorm maar ook de blokken doen niet onder. De Carpinus betulus groeit redelijk traag, hij gedijt het beste op een matig vruchtbare grondsoort. De haagbeuk levert een zeer dichte, sterke en taaie houtsoort. De boom heeft een super lange levensduur. Doordat hij zo super goed en mooi vertakt is het makkelijk om van deze boom een vorm te maken. De blokken die wij kweken zijn echt super vol van blad in de zomer en prachtig vertakt in de winter. De Carpinus betulus laat zijn blad veelal in de winter vallen. Echter groot voordeel van deze haagbeuk is dat hij in het voorjaar weer als eerste in zijn blad schiet.

Snoeien

Het onderhoud van de blokboom is een eenvoudige klus, echter moet u dit wel jaarlijks doen om een mooie blok te behouden. Door in het voorjaar de blok weer in model te knippen creëert u een mooie volle blok gedurende de zomer. In de zomer periode kunt u hem nog wat lichtjes bij snoeien om het model van de blok goed te behouden. Dit is niet noodzakelijk.

Schors en takken

De stam heeft een gladde, grijze bast. Door de jaren heen vertoond deze stam wat lichtere vlekken. De jonge takken zijn bruingrijs, de oudere takken zijn donkergrijs en echt opvallend glad. Het blad van de Carpinus betulus is frisgroen in het voorjaar. Door de haagbeuk jaarlijks te snoeien behoudt hij in de winter zijn blad makkelijker. Het blijft er dan als verdroogd, bruin blad aanhangen tot soms diep in de winter.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Carpinus betulus pilaarvorm”

Related Products