Onze kwekerij

Royal hedge bomen

Royal Hedge

Royal Hedge is het merk van Boomkwekerij E. de Jong wat staat voor passie, kwaliteit en service. We zijn gevestigd in Dongen Noord Brabant vlakbij Tilburg met ruim 25 hectare aan bomen die elke dag weer met veel liefde worden verzorgd. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in ons ruim assortiment aan bomen, verlichting, grassen, hagen en vormbomen.

Adres

Eindsestraat  61, 5105 AB,
Dongen NB

Contact Info

Email: info@royalhedge.nl
Tel: 0162-320177

Bestel Online of bel ons op 0162-320 177

Open panel

Carpinus betulus (Blokboom)

De carpinus betulus blokboom is een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom die uitermate geschikt is als blokboom. De boom heeft mooie strakke lijnen en wordt al direct gekweekt in een blokvorm. Hierdoor heb je een prachtige vormboom voor in je tuin die ideale eigenschappen heeft.

Jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken en de stam zijn donkergrijs en opvallend glad. Het blad is van de carpinus betulus blokboom  frisgroen in het voorjaar. Daarnaast is de bladrand scherp dubbel gezaagd en de bladtop is toegespitst. Het mooie van deze blokboom is dat in de herfst het blad goudgeel kleurt. Indien de blokboom jaarlijks gesnoeid wordt blijft de vorm optimaal en het verdroogde, bruine blad in de regel tot diep in de winter aan de plant hangen. De kleine nootjes bevinden zich in decoratieve losse vruchtkatjes. De wortelgroei is van deze blokboom tamelijk oppervlakkig zodat hij genoeg water opvangt. Verteerd blad is een goede bodemverbetering. Deze soort Haagbeuken kunnen zonder problemen 200 jaar worden.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Carpinus betulus blokboom”

Related Products