Bamboe groenblijvend en lekker wild

Bamboe

Wil je een keer wat anders in je tuin en hou je van groen met een mediterraans uiterlijk? Kijk dan eens of de bamboe wat voor je is! Hij is sfeerverhogend en ideaal voor een wat wildere look in je tuin.

Deze plant genaamd de bamboefargesia ‘nymphenburg’ is een Bamboe soort die een wild uiterlijk heeft met een mooi groen blad. De Bamboe groeit hoog op en kan wel 3 meter hoog worden.

Ook blijft hij in de wintergroen en is erg sterk. waar sommige planten ziektes hebben en uitvallen is dat bij deze cultivar niet het geval. Elk jaar groeien er nieuwe scheuten uit die boven de bestaande takken groeien. Wil je een hoge fraaie heg maken van bamboe dan kan je de plant zijn gang laten gaan, hij groeit dan op met nieuwe scheuten tot een volledige groenblijvende heg.

Er zijn soorten die woekeren. Dat wil zeggen dat ze zich uitbreiden door in de breedte te groeien. Dit kan erg onhandig zijn wanneer je niet veel ruimte hebt en je de buurman er niet lastig mee wilt vallen. Dan is een niet woekerende bamboe het meest geschikt, deze groeit enkel in de hoogte en kan zelfs in een pot uitgegroeid worden.

De bamboe houdt van een vochtige ondergrond, zorg er dus voor dat deze bij een droge periode, voldoende water krijgt. Hij kan goed in de zon staan mits de ondergrond vochtig genoeg is, maar ook in schaduwrijke plekken gedijt de bamboe erg goed.

 

Bamboe blijft zelfs in de winter groen

De bamboe is een sterke cultivar die zelfs in de winter groen blijft en tot wel 25Β°C vorst kan verdragen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de bamboe als heg hebt gebruik, je dus altijd privacy hebt.Β Als deze bamboe onderhevig is aan een stevige vorstperiode, kan hij zijn blad laten vallen (in zachte winters blijft de plant groen). Een beschutte standplaats van de bamboe zorgt ervoor dat het wintergroene blad mooi blijft. Bij harde wind of regen zal je zien dat het blad ietwat verkleurd en ligt beschadigd wat niet zo’n mooi aanzicht heeft als dat van een beschutte variant.

Mocht je de Bamboe heg nog niet eerder hebben gesnoeid en vind je de haag te wel echt te hoog worden? Dan kun je met een keukentrapje en een telescopische heggenschaar gemakkelijk bij de bovenste laag komen. Knip deze aan beide kanten af voor een mooie rechte lijn.